
Potrebujeme
400 g krehkého cesta
2 cibule
60 g masla
soľ
100 g syra gouda
300 ml smotany
3 žĺtky
vajcia
mleté korenie
100 g červených a žltých cherry paradajok
50 g kumato paradajok
čerstvú bazalkurecept
Postup
1. Koláčovú formu (asi 25 cm) vyložíme cestom. Zakryjeme ho papierom na pečenie, zaťažíme suchými fazuľami a pečieme v rúre pri 190 °C asi 10 minút.
2. Potom papier s fazuľami vyberieme a pečieme ďalších asi 5 minút. Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a orestujeme v panvici na masle doružova. Osolíme a rozprestrieme na koláč.
3. Goudu nakrájame na kocky a nasypeme na cibuľu. Smotanu vyšľaháme so žĺtkami a s vajíčkom, osolíme, okoreníme a nalejeme na koláč.
4. Všetky druhy paradajok opláchneme, nakrájame a poukladáme na koláč. Pečieme pri 150 °C asi 30 minút. Hotový koláč posypeme bazalkou a podávame.