Domáca granola
(6 – 8 porcií)
Suroviny:
500 g ovsených vločiek (môžu byť bezlepkové)
50 g slnečnicových semienok
50 g lieskových orieškov
50 g para orechov
50 g plátkov mandlí
50 g sušených brusníc
30 g plátkov kokosu
2 hrste nadrobno posekanej čokolády
4 PL kokosového oleja (rozpustený)
2 PL kakaa
2 PL agávového, javorového sirupu alebo medu
Postup:
Pri príprave granoly zohrejeme rúru na 160 °C. V mise zmiešame najskôr suché suroviny. Pridáme k nim rozpustený kokosový olej a agávový sirup. Premiešame a premiestnime na plech s papierom na pečenie. Pečieme približne 30 minút, ale sledujeme, aby sme granolu nepripálili.
Granolu môžeme podávať s akýmkoľvek jogurtom podľa chuti, s mliekom alebo len tak maškrtiť pri obľúbenom filme. Môžeme si ju pripraviť aj do uzatvárateľných nádob a skladovať tak niekoľko dní.
Náš tip: Hotovú granolu skladujeme v dobre uzavretej nádobe 14 dní.