Rustikálne zemiaky s kyslou smotanou
Potrebujeme:
4 veľké zemiaky
150 g tvrdého strúhaného syra (eidam)
kyslú smotanu
maslo
slaninu
korenie 4 farieb
soľ
Postup:
Zemiaky v šupke si predvaríme vo vriacej vode do polomäkka. Vychladené ich pozdĺžne prekrojíme na polovicu a vydlabeme. V miske si zmiešame vydlabané zemiakové vnútro s nastrúhaným syrom, maslom, na kúsky nakrájanou slaninou a nakoniec dochutíme soľou a korením 4 farieb. V rozohriatej rúre, pri teplote 200 °C pečieme 5 – 10 minút. Upečené zemiaky podávame teplé spolu s kyslou smotanou.
Aj takto sa to dá: Vrch zemiakov môžete pred podávaním posypať nakrájanou jarnou cibuľkou alebo do zmesi pridať hríby či zameniť syr bryndzou.