shutterstock.com
StoryEditor

Recept na rustikálne zemiaky s kyslou smotanou a chrumkavou slaninkou

26.01.2021, 15:00
Recepty a tipy
Aj jednoduché „jedlo chudobných“ sa môže stať gurmánskym zážitkom. Stačí trocha fantázie a pár ďalších surovín.

Rustikálne zemiaky s kyslou smotanou

Potrebujeme:
4 veľké zemiaky
150 g tvrdého strúhaného syra (eidam)
kyslú smotanu
maslo
slaninu
korenie 4 farieb
soľ

Postup:
Zemiaky v šupke si predvaríme vo vriacej vode do polomäkka. Vychladené ich pozdĺžne prekrojíme na polovicu a vydlabeme. V miske si zmiešame vydlabané zemiakové vnútro s nastrúhaným syrom, maslom, na kúsky nakrájanou slaninou a nakoniec dochutíme soľou a korením 4 farieb. V rozohriatej rúre, pri teplote 200 °C pečieme 5 – 10 minút. Upečené zemiaky podávame teplé spolu s kyslou smotanou.

Aj takto sa to dá: Vrch zemiakov môžete pred podávaním posypať nakrájanou jarnou cibuľkou alebo do zmesi pridať hríby či zameniť syr bryndzou.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 23:12