Pixabay
StoryEditor

Rýchle jedlo zo zemiakov, na ktorom si pochutíte všetci. Stačia vám len tieto tri suroviny!

11.01.2021, 09:00
Recepty a tipy
Ak milujete zemiaky, máme pre vás recept, ktorý by ste si mali zapamätať - je dosť možné, že sa doň zamilujete už na prvé ochutnanie.

Potrebujete:

1500 gramov podlhovastých zemiakov
2 menšie cibule
60 gramov masla
3 lyžice olivového oleja
korenie podľa chuti

Postup:

Zemiaky ošúpeme a dáme do studenej vody. Očistíme dve menšie cibule, prekrojíme ich na polovice a pokrájame na tenké mesiačiky. Medzitým potrieme spodok zapekacej misy maslom. Vedľa si nakrájame zemiaky zvrchu tak, aby nám vznikol tvar harmoniky - dávame si pozor na to, aby sme krájali teda tenké plátky. Spodok však nedokrojíme. 

Pripravené zemiaky vložíme do vymastenej misy a medzi zárezy vložíme mesiačiky cibule a okoreníme. V prípade, že si chcete tento recept o čosi vylepšiť, použite paradajky či syr. Všetko polejeme olivovým olejom a pečieme v rúre na 180 stupňoch približne hodinu a pol. Dobrú chuť!

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 05:44