![c3b37d87-7619-4450-b1c9-d9d27924f046](https://static.hnonline.sk/images/archive/2020/04/19/c3b37d87-7619-4450-b1c9-d9d27924f046.jpg)
Tvarohový mramorový koláč
Suroviny:
Rozpis na 12 kusov:
Na cesto:
180 g polohrubej múky
20 g kakaa
70 g práškového cukru
140 g masla
1 vajce
Na náplň:
500 g mäkkého tvarohu
200 g kyslej smotany
100 g krupicového cukru
1 vanilkový cukor
1 vanilkový puding
3 vajcia
50 g tmavej čokolády
brusnice na ozdobenie
Postup:
1. Múku preosejeme s kakaom a práškovým cukrom. Pridáme na kúsky nakrájané maslo, vajce a vypracujeme pevné cesto, ktoré uložíme asi na hodinu do chladničky.
2. Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, s obomi cukrami, pudingovým práškom a vajcami.
3. Cesto rozvaľkáme na guľatý plát, vložíme ho do tortovej formy s priemerom 24 cm a pritlačíme ho na okraj do výšky 4 cm. Do formy s cestom nalejeme tri štvrtiny náplne. Do zvyšnej náplne vmiešame rozpustenú čokoládu a nalejeme ju na svetlú náplň. Obráteným koncom varešky vytvoríme mramorovanie.
4. Pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C asi 50 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme na izbovú teplotu a potom formu zložíme. Koláč uložíme do chladničky najmenej na 5 hodín stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme povrch brusnicami. Dobrú chuť!