instagram/ __blackberry__
StoryEditor

Zdravá kapustnica? Dá sa to! Prinášame vám recept, pri ktorom nezbadáte rozdiel

23.12.2020, 08:00
Recepty a tipy
Recept na raw kapustovú polievku vám prináša najznámejšia slovenská vegánka - Nikoleta Kováčová, známa tiež ako Surová dcérka.

Potrebujeme:

Základ:

  • 500g kyslej kapusty
  • 4PL sójovej omáčky
  • polovica čajovej lyžičky rasce
  • 1PL olivového oleja
  • sušené slivky
  • sušené huby

Zálievka:

  • 4dcl šťavy z kapusty
  • 1/4 červenej papriky
  • 2PL kyslej kapusty
  • drvenú rascu
  • 2PL lahôdkového droždia
  • 1ČL červenej papriky
  • štipka soli

Z kapusty scedíme vodu, ktorú si odložíme bokom, nakrájame ju a následne pridáme korenie a olej na dochutenie. Niekoľko kusov sliviek namočíme do vody približne na hodinu - aby zmäkli a pridáme ich do kapusty. Za pár sliviek pridáme do mixéra, kde ich rozmixujeme Všetky ingrediencie dáme do následne mixéra a rozmixujeme. Stačí si nabrať trochu kapusty, zaliať kapustovým “smoothie”, pridať huby a môžeme jesť. Kapustnicu môžeme nechať zohriať, záleží len na vás, ako to máte rady. Dobrú chuť!

Celý recept nájdete tu: https://www.dcerka.sk/raw-vianocna-kapustnica/

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 14:54