Čili
Za svoju pálivú chuť vďačia látke kapsaicín. Má protizápalové účinky, zvyšuje rýchlosť metabolizmu, stimuláciu žalúdočnej sekrécie a tým podporuje zažívanie, prekrvuje telo a tým pádom ho zahrieva. V čili papričkách nájdete mangán, horčík, draslík a železo. Sú plné antioxidantov a chránia organizmus pred pôsobením voľných radikálov.
Škorica
Škorica dokáže dokonale rozprúdiť krv a zahriať celé telo. Ochráni organizmus pred útokmi vírusov, baktérií a infekcií. Škorica zefektívňuje trávenie, a tým napomáha vylučovať škodlivé látky z tela.
Med
Med pomôže nielen proti nachladnutiu, chrípke, zimnej únave a vyčerpanosti, ale dokáže vás tiež zahriať. Poctivý med od včelárov obsahuje veľa antioxidantov, vitamínov a minerálov. Čo tak sladiť ním namiesto klasického bieleho cukru?
Sušené ovocie
Rovnaké množstvo živín ako čerstvé ovocie má aj to sušené. Hoci je v ňom o čosi znížené množstvo vitamínu C, ostatné látky zostávajú zachované. Takže namiesto sladkostí si doprajte rôzne druhy sušeného ovocia a zdravým maškrtením prospejete svojmu telu a zahrejete ho. Sušené ovocie obsahuje totiž vlákninu, antioxidanty, kyselinu listovú a polyfenolové antioxidanty, ktoré zlepšujú prietok krvi. Vďaka sušenému ovociu znížite riziko obezity a zlepšite svoje trávenie.