shutterstock.com
StoryEditor

Máme pre vás recept na vynikajúce čokoládové košíčky s karamelom

16.12.2020, 16:09
Recepty a tipy
Tento recept by ste si mali pridať medzi vaše obľúbené vianočné recepty. Prekvapíte celú rodinu!

100 g kvalitnej horkej čokolády

Na karamel:

50 g krupicového cukru

lyžička medu

50 ml smotany na šľahanie

Na krém:

60 g rastlinného tuku Helia

50 ml rumu

Na dohotovenie:

pražené lieskové oriešky na zdobenie

1 Čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli za stáleho miešania. Odstavíme a miešame, kým čokoláda nezačne tuhnúť. Čokoládou vytrieme papierové košíčky a necháme ich stuhnúť v chladničke.

2 Cukor dáme do kastrólika s hrubým dnom a necháme pozvoľna skaramelizovať. Potom pridáme med a horúcu smotanu. Krátko povaríme a necháme vychladnúť.

3 Heliu vyšľaháme s polovicou karamelu a rumom na hladký krém. Vložíme ho do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou a naplníme ním čokoládové košíčky.

4 Po obvode nalejeme karamel a stred ozdobíme orieškom. Dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí opatrne odtrhneme papierový košíček.

​Príprava: 60 minút (bez tuhnutia)

1 porcia obsahuje 1171 kJ / 280 kcal

Počet porcií / kusov 12

Elementy ženy: Marián Hornyák

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2025 01:57