100 g kvalitnej horkej čokolády
Na karamel:
50 g krupicového cukru
lyžička medu
50 ml smotany na šľahanie
Na krém:
60 g rastlinného tuku Helia
50 ml rumu
Na dohotovenie:
pražené lieskové oriešky na zdobenie
1 Čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli za stáleho miešania. Odstavíme a miešame, kým čokoláda nezačne tuhnúť. Čokoládou vytrieme papierové košíčky a necháme ich stuhnúť v chladničke.
2 Cukor dáme do kastrólika s hrubým dnom a necháme pozvoľna skaramelizovať. Potom pridáme med a horúcu smotanu. Krátko povaríme a necháme vychladnúť.
3 Heliu vyšľaháme s polovicou karamelu a rumom na hladký krém. Vložíme ho do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou a naplníme ním čokoládové košíčky.
4 Po obvode nalejeme karamel a stred ozdobíme orieškom. Dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí opatrne odtrhneme papierový košíček.
Príprava: 60 minút (bez tuhnutia)
1 porcia obsahuje 1171 kJ / 280 kcal
Počet porcií / kusov 12