Potrebujeme:
4 kačacie stehná
soľ podľa chuti
1 a ½ lyžičky celej rasce
20 g hladkej múky
2 cibule
90 g masti
500 g červenej kyslej kapusty
500 g bielej kyslej kapusty
krupicový cukor podľa chuti
ocot podľa chuti
60 g hrubej múky
POSTUP:
1 Kačacie stehná osolíme, prisypeme ½ lyžičky rasce a pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 20 minút. Potom ich podlejeme 200 ml vody a za občasného prelievania výpekom dopekáme ďalších 90 minút domäkka.
2 Mäkké mäso potom dáme bokom, výpek zlejeme do kastróla a vyrestujeme na tuk. Zaprášime ho múkou, opekáme asi 5 minút, zalejeme 400 ml vody, privedieme k varu a na miernom ohni varíme 20 minút.
3 Medzitým ošúpeme cibuľu, nakrájame ju nadrobno a rozdelíme ju na polovice. Každú zvlášť orestujeme na masti dosklovata. K jednej potom pridáme červenú kapustu a k druhej bielu kapustu. Podľa potreby dolejeme vodou, osolíme, osladíme, okyselíme a prisypeme zvyšok rasce. Oba druhy kapusty varíme pod pokrievkou cca 30 minút. Potom prisypeme ku každej kapuste 3 lyžice hrubej múky, rozmiešame, podľa chuti dokoreníme a môžeme podávať napríklad so zemiakovými knedľami.
1 porcia obsahuje 2772 kJ / 662 kcal
Počet porcií/kusov: 4