shutterstock.com
StoryEditor

Vyskúšajte pripraviť šťavnaté pečené kačacie stehná s kapustou

15.12.2020, 18:30
Recepty a tipy
Chystáte sa počas sviatkov piecť kačku? V tom prípade si tento recept určite uložte.

Potrebujeme:

4 kačacie stehná

soľ podľa chuti

1 a ½ lyžičky celej rasce

20 g hladkej múky

2 cibule

90 g masti

500 g červenej kyslej kapusty

500 g bielej kyslej kapusty

krupicový cukor podľa chuti

ocot podľa chuti

60 g hrubej múky


POSTUP:

1 Kačacie stehná osolíme, prisypeme ½ lyžičky rasce a pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 20 minút. Potom ich podlejeme 200 ml vody a za občasného prelievania výpekom dopekáme ďalších 90 minút domäkka.

2 Mäkké mäso potom dáme bokom, výpek zlejeme do kastróla a vyrestujeme na tuk. Zaprášime ho múkou, opekáme asi 5 minút, zalejeme 400 ml vody, privedieme k varu a na miernom ohni varíme 20 minút.

3 Medzitým ošúpeme cibuľu, nakrájame ju nadrobno a rozdelíme ju na polovice. Každú zvlášť orestujeme na masti dosklovata. K jednej potom pridáme červenú kapustu a k druhej bielu kapustu. Podľa potreby dolejeme vodou, osolíme, osladíme, okyselíme a prisypeme zvyšok rasce. Oba druhy kapusty varíme pod pokrievkou cca 30 minút. Potom prisypeme ku každej kapuste 3 lyžice hrubej múky, rozmiešame, podľa chuti dokoreníme a môžeme podávať napríklad so zemiakovými knedľami.

Príprava: 140 minút.

1 porcia obsahuje 2772 kJ / 662 kcal

Počet porcií/kusov: 4

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. júl 2024 10:45