shutterstock
StoryEditor

Najlepšie, aké ste kedy jedli. Vyskúšajte si doma pripraviť makové lokše

07.02.2020, 12:00
Recepty a tipy
Že ste túto tradičnú dobrotu ešte neskúšali? Tak to je na to najvyšší čas!

Potrebujeme:

400g uvarených zemiakov, 120g hladkej múky, štipka soli, 2PL masti na natieranie, marhuľový lekvár, mletý biely mak, mletý modrý mak, vanilkový cukor 

Postup:

Zemiaky popučíme a necháme vychladnúť. Múku zatiaľ preosejeme a trošku posolíme, potom všetko zmiešame. Vymiesime nelepivé cesto, ktoré rozdelíme na dve časti - aby sa nám s ním lepšie robilo. Z nich vyrobíme ešte menšie kúsky, ktoré vyvaľkáme do kruhov. Tie potom posypeme hladkou múkou, aby sa na seba nelepili. Rozohrejeme suchú panvicu, na ktorej postupne pečieme lokše z oboch strán. Potom ich potrieme roztopenou masťou a zakryjeme.

Pripravené lokše potrieme marhuľovým lekvárom, potom ich posypeme bielym makom, ktorý má orieškovú chuť. Pridáme aj druhú vrstvu - tentokrát však lekvár posypeme modrým makom. Dobrú chuť!

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 10:35