shutterstock.com
StoryEditor

Pripravte si rýchlu večeru v znamení talianskej kuchyne

30.11.2020, 15:15
Recepty a tipy
Tradičná talianska polievka minestrone skvelo zahreje. Vyskúšajte.

Zimná polievka minestrone

SUROVINY:
Rozpis na 4 porcie:

2 mrkvy
3 vetvičky stopkového zeleru
1 cibuľa
3 lyžice olivového oleja
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 000 ml zeleninového vývaru
400 g nakrájaných paradajok
soľ
80 g cestovín v tvaru mušličiek
50 g kučeravého kelu
100 g veľkej bielej varenej fazule
čerstvá bazalka na ozdobu

POSTUP:
1. Mrkvu a zeler očistíme, nakrájame na menšie kocky. Cibuľu nakrájame najemno. V hrnci rozohrejeme olivový olej a zeleninu na ňom opečieme.
2. Keď začne cibuľka zlatnúť, pridáme pretlak, zamiešame, zalejeme vývarom a pridáme nakrájané paradajky. Všetko osolíme a privedieme do varu.
3. Cestoviny vsypeme do vriacej polievky a po 7 minútach pridáme natrhaný
kučeravý kel a fazuľu. Všetko spolu ešte asi 2 minúty povaríme, aby cestoviny úplne zmäkli.
4. Polievku ozdobíme bazalkou a môžeme podávať s bagetkou či bielym chlebom.

Čas prípravy: 30 minút
1 porcia: 865 kJ/207 kcal

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 03:35