shutterstock.com
StoryEditor

Špeciálna večera v podaní talianskej frittaty so špenátom a s ricottou

14.05.2020, 14:50
Recepty a tipy
Frittata je jednoduchší taliansky príbuzný jemnej francúzskej omelety. Aj keď sa zvyčajne servíruje na raňajky, pokojne môže byť aj ľahkou večerou. Stačí ju skombinovať so zeleninovým šalátom.

Potrebujeme na 3 – 4 porcie:
6 vajec
10 cherry paradajok
100 g ricotty
3 hrste baby špenátu
4 PL šľahačkovej smotany
2 strúčiky cesnaku
3 jarné cibuľky
olivový olej
bazalku
mleté čierne korenie
soľ

​Postup:
Cibuľku a cesnak nasekáme a opražíme na olivovom oleji. Pridáme paradajky prekrojené na polovice a chvíľu restujeme. Odstavíme z plameňa, pridáme špenát a nasekanú bazalku. Dáme do olejom vymastenej keramickej zapekacej misy alebo použijeme nepriľnavú panvicu s kovovou rúčkou, na ktorej sme pražili cibuľku. Ideálne sú liatinové panvice s hrubým dnom. Vajíčka rozmiešame so smotanou, osolíme a okoreníme. Zalejeme zeleninový základ, pridáme rozdrobenú ricottu a dáme zapiecť do rúry.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. november 2024 12:10