
Bombardino patrí medzi jeden z najobľúbenejších drinkov lyžiarov, no aj tých, ktorí prídu na svah len preto, aby sa celý deň opaľovali na lehátkach, užívali si hudbu, dobré jedlo a pitie. Tu máte recept na tento sladký "šotík", ktorý zahreje telo aj dušu.
Bombardino
Známa klasika aprés-ski barov nielen v talianskych Alpách má viacero podôb: Pirate (vaječný koňak s rumom), Scots (vaječný koňak a whisky) alebo Calimero (vaječný koňak s espressom).
Potrebujeme:
8 cl vaječného likéru, ideálne Zabaione
4 cl brandy
4 cl mlieka
šľahačku
Postup:
V hrnčeku zmiešame likér, brandy a mlieko. Zahrejeme na teplotu 80 °C, prelejeme do pohárov a ozdobíme vyšľahanou šľahačkou.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame