Karfiolové karbonátky
SUROVINY:
Rozpis na 4 porcie:
20 g pohánky
1 stredne veľký karfiol
1 mrkva
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 vajce
2 lyžice najemno nasekanej hladkej petržlenovej vňate
strúhanka na zahustenie a obalenie
slnečnicový olej na smaženie
1. Pohánku prepláchneme, zalejeme dvojnásobným množstvom horúcej vody a pod pokrievkou varíme 15 minút. Potom ju odstavíme a zakrytú necháme asi 10 minút stáť.
2. Karfiol očistíme a vcelku vo vriacej osolenej vode uvaríme. Scedíme a nadrobno posekáme. Očistenú mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle. Cibuľu a cesnak nadrobno nakrájame.
3. Pripravenú zeleninu zmiešame s pohánkou, vajcom a petržlenovou vňaťou. Zmes podľa potreby zahustíme strúhankou a dochutíme soľou.
4. Z cesta postupne vytvarujeme menšie karbonátky, ktoré obalíme v strúhanke a v rozpálenom oleji dozlatista opečieme. Na kuchynskej papierovej utierke necháme odsať prebytočný tuk. Podávame napríklad s listovým šalátom s dresingom z kyslej smotany.
Čas prípravy: 50 minút
1 porcia: 835 kJ/199 kcal