Hrnčekové vafle
SUROVINY
Rozpis na 10 kusov
Cesto:
1 hrnček mlieka
3 vajcia
1/2 hrnčeka bieleho jogurtu
2 hrnčeky polohrubej múky
2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
1/3 hrnčeka oleja
1/2 lyžičky soli
Omáčka:
200 g malín
2 lyžice krupicového cukru
2 lyžice vanilkového pudingového prášku
100 g jahôd
Na dokončenie:
práškový cukor na posypanie
čerstvé bylinky na ozdobu
1 V mlieku rozšľaháme žĺtky a jogurt, pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a olej. Premiešame a nakoniec vmiešame vyšľahané bielky so štipkou soli. Hotové cesto pečieme vo vaflovači, ktorý potierame olejom.
2 Polovicu malín dáme do kastrólika, pridáme cukor, zalejeme 250 ml vody, v ktorej sme rozmiešali pudingový prášok, a za stáleho miešania povaríme 2 minúty. Odstavíme, necháme mierne vychladnúť, vmiešame zvyšné maliny a na kúsky nakrájané jahody. Vafle dáme na tanieriky, polejeme omáčkou, posypeme cukrom a ozdobíme napríklad čerstvou bylinkou.
Čas prípravy: 45 minút
1 porcia obsahuje 942 kJ/225 kcal