shutterstock.com
StoryEditor

Recept na hrnčekovú vláčnu bábovku priamo od Jiřiny Bohdalovej

24.07.2020, 11:00
Recepty a tipy
Populárna herečka Jiřina Bohdalová je vychýrená kuchárka a na dobrotách si aj sama rada pochutná. Svojich fanúšikov už neraz potešila svojimi receptmi. Pre tých, ktorí nemajú veľa času, no radi by návšteve ponúkli niečo domáce, vymyslela hrnčekovú bábovku.

SUROVINY
3 hrnčeky polohrubej múky
1,5 hrnčeka krupicového cukru
1,5 balenia prášku do pečiva
2 balenia vanilkového cukru
5 vajec
1,5 hrnčeka mlieka
1,5 hrnčeka oleja
2 lyžice kakaa

1 Premiešajte najprv všetky sypké suroviny, čiže múku, cukor, prášok do pečiva a vanilkový cukor.
2 K zmesi pridajte vajíčka, prilejte mlieko a olej. Všetko dôkladne premiešajte metličkou alebo vyšľahajte v ručnom šľahači.
3 Cesto rozdeľte na dve polovice, jednu nechajte svetlú a do druhej primiešajte 2 lyžice kakaa. Potom striedavo nalievajte obe cestá do tukom vymazanej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy.
4 Pečte v rúre rozohriatej na 175 stupňov približne 60 minút zakrytú alobalom, potom dajte alobal dolu a dopečte odkrytú ďalších 15 minút.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. november 2024 06:27