shutterstock.com
StoryEditor

Aj vy milujete krémové polievky? Skúste túto výbornú hríbovú!

21.10.2020, 14:00
Recepty a tipy
Ľahká príprava a úžasná chuť. Na to, aby ste potešili maškrtné jazýčky, nemusíte s vareškou pri sporáku tráviť dlhé hodiny. A chuť tejto polievky? Nepredstaviteľné lahodná! To musíte vyskúšať.

Potrebujeme:
300 g šampiňónov, prípadne iných hríbov
1 hrnček sušených hríbov
tymian (sušený alebo čerstvý)
maslo
cesnak
soľ, korenie
smotanu na varenie
krutóny

Postup:
Do misky nasypeme sušené hríby a zalejeme ich vriacou vodou. Necháme pár minút prikryté, aby sa sušené hríby vrátili naspäť do života. Vo väčšom hrnci zatiaľ na masle opražíme dva strúčiky cesnaku (nadrobno nasekané) a tymian. Pridáme nakrájané šampiňóny. Všetko chvíľu spolu opražíme, ochutíme soľou a korením. Postupne pridávame aj sušené hríby, vôbec neprekáža, ak dáme aj trochu vody, v ktorej sa lúhovali. Nasleduje smotana na varenie. Všetko spolu varíme 10 – 15 minút, aby hríby zmäkli a spojili sa všetky chute. Podávame s krutónmi a čerstvou petržlenovou vňatkou. Táto polievka je úžasná v tom, že si ju môžeme pripraviť v dvoch variantoch. Keď necháme hríby pokrájané, polievka bude príjemne ľahká. Všetko môžeme na záver aj rozmixovať ručným mixérom, potom budeme mať jemnejšiu krémovú polievku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 02:04