SUROVINY
Na 4 porcie
150 g fazuľových strukov
1/4 zväzku kôpru
300 g zemiakov
1 cibuľa
2 lyžice masla
800 ml zeleninového vývaru
200 ml mlieka
soľ
mleté farebné korenie
1. Struky prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a pokrájame na menšie kúsky. Kôpor nasekáme nahrubo, zemiaky a cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky.
2. V hrnci zohrejeme maslo a speníme na ňom cibuľku. Zalejeme vývarom, pridáme zemiaky a fazuľové struky a varíme domäkka asi 15 minút.
3. Polovicu zemiakov a strukov vyberieme, zvyšok polievky dohladka rozmixujeme a potom tam vybratú zeleninu vrátime. Prilejeme mlieko a pridáme kôpor, soľ a korenie a spolu ešte 5 minút povaríme.
Čas prípravy 30 minút.