shutterstock.com
StoryEditor

Ideálna na jeseň. Taká je krémová fazuľová polievka s kôprom

05.10.2020, 15:00
Recepty a tipy
Túto dobrotu máte hotovú za 30 minút. A z hrnca zmizne rýchlejšie, ako stihnete povedať dobrú chuť.

SUROVINY
Na 4 porcie
150 g fazuľových strukov
1/4 zväzku kôpru
300 g zemiakov
1 cibuľa
2 lyžice masla
800 ml zeleninového vývaru
200 ml mlieka
soľ
mleté farebné korenie

1. Struky prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a pokrájame na menšie kúsky. Kôpor nasekáme nahrubo, zemiaky a cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky.
2. V hrnci zohrejeme maslo a speníme na ňom cibuľku. Zalejeme vývarom, pridáme zemiaky a fazuľové struky a varíme domäkka asi 15 minút.
3. Polovicu zemiakov a strukov vyberieme, zvyšok polievky dohladka rozmixujeme a potom tam vybratú zeleninu vrátime. Prilejeme mlieko a pridáme kôpor, soľ a korenie a spolu ešte 5 minút povaríme.


Čas prípravy 30 minút.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 22:48