shutterstock.com
StoryEditor

Na večeru budú plnené zemiaky! Ale nie len tak hociaké...

22.09.2020, 15:17
Recepty a tipy
Nevyžadujú zložitú prípravu, sú chutné, lacné, hodia sa ako príloha aj ako hlavné jedlo. A všetci ich majú radi.

Smotanové zemiaky so šunkou, jarnou cibuľkou a syrom

Potrebujeme na 4 porcie:
4 väčšie zemiaky
100 g údenej šunky
100 g syra čedar
kyslú smotanu
jarnú cibuľku
petržlenovú vňať
maslo
čierne mleté korenie
soľ

Postup:
Zemiaky umyjeme a v šupke a asi z 2/3 predvaríme. Necháme vychladnúť, vrch zemiaka odkrojíme, vnútro vydlabeme lyžičkou alebo špeciálnou škrabkou a nakrájame na malé kúsky. Pridáme nasekanú cibuľku, na kocky nakrájanú šunku, nastrúhaný syr, soľ, korenie, 2-3 PL smotany a premiešame. Vydlabané zemiaky poukladáme na plech s papierom na pečenie, osolíme, dovnútra položíme kúsok masla, naplníme pripravenou zmesou a pod grilom zapečieme. Na hotové zemiaky dáme lyžičku smotany, posypeme syrom a nasekanou petržlenovou vňaťou.


Tip: Plnené zemiaky môžeme zabaliť do alobalu a tak ugrilovať.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. november 2024 15:00