Krémové tekvicové rizoto
40 g parmezánu + hobliny na podávanie
4 lyžice masla
2 lyžice oleja
korenie
soľ
100 g manga
150 g rukoly
300 g kuracích pŕs
150 ml bieleho vína
1 l zeleninového vývaru
1/2 tekvice hokkaido
320 g ryže arborio
1 Tekvicu zbavíme semienok, nakrájame na kocky a vložíme do pekáča. Osolíme, pokvapkáme olejom a pečieme pri 200 °C asi 15 minút.
2 Kuracie prsia nakrájame na kocky, osolíme a v hrnci opečieme zo všetkých strán dozlatista. Prisypeme ryžu, mango nakrájané na kocky a pol minúty restujeme.
3 Zalejeme vínom, necháme vyvariť a potom nalejeme naberačku horúceho zeleninového vývaru. Zamiešame, chvíľu varíme a potom pridáme tekvicu.
4 Keď sa tekutina vyvarí, podlejeme ďalšou naberačkou vývaru. Za občasného miešania podľa potreby podlievame, kým sa ryža neuvarí. Nakoniec vmiešame parmezán, maslo a ozdobíme rukolou.
Príprava: 55 minút
1 porcia obsahuje 2 051 kJ/490 kcal
Počet porcií/kusov 4