shutterstock.com
StoryEditor

Milujete rizoto, no chcete skúsiť niečo nové? Čo takto jeho tekvicová verzia?

17.09.2020, 14:00
Recepty a tipy
Sezóna tekvíc je tu! Vyskúšajte nový recept, ktorý si určite zamilujete vy aj vaša rodina.

Krémové tekvicové rizoto
40 g parmezánu + hobliny na podávanie
4 lyžice masla
2 lyžice oleja
korenie
soľ
100 g manga
150 g rukoly
300 g kuracích pŕs
150 ml bieleho vína
1 l zeleninového vývaru
1/2 tekvice hokkaido
320 g ryže arborio

1 Tekvicu zbavíme semienok, nakrájame na kocky a vložíme do pekáča. Osolíme, pokvapkáme olejom a pečieme pri 200 °C asi 15 minút.
2 Kuracie prsia nakrájame na kocky, osolíme a v hrnci opečieme zo všetkých strán dozlatista. Prisypeme ryžu, mango nakrájané na kocky a pol minúty restujeme.
3 Zalejeme vínom, necháme vyvariť a potom nalejeme naberačku horúceho zeleninového vývaru. Zamiešame, chvíľu varíme a potom pridáme tekvicu.
4 Keď sa tekutina vyvarí, podlejeme ďalšou naberačkou vývaru. Za občasného miešania podľa potreby podlievame, kým sa ryža neuvarí. Nakoniec vmiešame parmezán, maslo a ozdobíme rukolou.

Príprava: 55 minút
1 porcia obsahuje 2 051 kJ/490 kcal
Počet porcií/kusov 4

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 05:52