SUROVINY
ROZPIS NA 4 PORCIE
2 červené cibule
6 ringlôt
1 zväzok tymianu
2 lyžice olivového oleja
800 g spodných kuracích stehien
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
2 lyžice medu
3 lyžice hrubozrnnej horčice
1 Červenú cibuľu ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Ringloty umyjeme, rozpolíme a odstránime kôstky. Tymian opláchneme, osušíme a z polovice zväzku otrháme lístky. Cibuľu, ringloty a lístky tymianu dáme do pekáča. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Spoločne premiešame.
2 Kuracie stehná očistíme, ochutíme soľou a korením, vložíme do pekáča k ovociu. Med zmiešame s horčicou a mäso pripravenou zmesou dôkladne potrieme. Do pekáča vlejeme trochu vody.
3 Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov asi 40 minút do mäkka a do zlatista. Počas pečenia prelievame mäso výpekom a podľa potreby dolievame aj vodu. Pred podávaním ozdobíme zvyšným tymianom a podávame s čerstvým pečivom.
Čas prípravy: 60 minút