Rýchly jahodový koláč
SUROVINY
Na 12 porcií
3 vajcia
120 ml krupicového cukru
120 g polohrubej múky
1/2 lyžičky prášku do pečiva
3 lyžice oleja
400 g jahôd
50 g olúpaných mandlí
1/2 lyžice citrónovej šťavy
lyžička citrónovej kôry
štipka mletej vanilky
10 g masla
1. Jahody očistíme, umyjeme, necháme uschnúť a nakrájame na štvrtky. Vymastenú tortovú formu s priemerom 30 cm vyložíme papierom na pečenie tak, aby presahoval okraj a potrieme ho maslom.
2. Múku premiešame s práškom do pečiva, s nastrúhanou citrónovou kôrou a so štipkou mletej vanilky. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a s lyžicou citrónovej šťavy dotuha, potom po častiach pridáme cukor a opatrne vmiešame žĺtky, olej a pripravenú múku.
3. Nalejeme do formy a navrch poukladáme štvrtiny jahôd. Na záver posypeme nakrájanými mandľami a vložíme do rúry predhriatej na 180 °C na 30 minút. Podávame vychladnuté a zľahka posypané práškovým cukrom.
Čas prípravy 50 minút
Náš tip: Môžete ozdobiť kopčekom kyslej smotany alebo šľahačky.