
Príprava: 170 minút (bez marinovania)
1 porcia obsahuje 3 324 kJ/794 kcal
Počet porcií/kusov 4
Potrebujeme:
800 g kačacích stehien
60 g zázvoru
200 ml pomarančovej šťavy
3 lyžice medu
2 hviezdičky badiánu
2 zvitky škorice
600 g sliviek
6 šalotiek
50 g masla
50 g nasekaných mandlí
lístky koriandra podľa chuti
POSTUP:
1 Kačacie stehná očistíme a vložíme do misy. Zázvor ošúpeme a nastrúhame najemno. Dáme ho do druhej misky a premiešame s pomarančovou šťavou a medom. Pripravenou marinádou zalejeme kačacie mäso, pridáme badián a škoricu a necháme marinovať cez noc v chladničke.
2 Na druhý deň preložíme kačacie stehná do pekáča. Slivky umyjeme, rozpolíme a vykôstkujeme. Šalotku ošúpeme, pozdĺžne rozkrojíme na štvrtiny a spoločne so slivkami pridáme k mäsu. Pekáčik vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a nasucho zapekáme asi 30 minút. Potom obsah pekáčika podlejeme zvyšnou marinádou a teplotu znížime na 160 °C. Pečieme asi 100 – 120 minút do úplného zmäknutia. Počas pečenia prelievame mäso výpekom a podlievame podľa potreby vodou.
3 Asi 5 minút pred koncom pečenia pridáme do pekáčika maslo a ovocie s mäsom posypeme mandľami. Spoločne dopečieme dozlatista. Podávame posypané čerstvým koriandrom. Vhodnou prílohou je napríklad dusená ryža s hrozienkami.