Potrebujeme:
1 základné cesto na pizzu
400 ml lúpaných krájaných paradajok v konzerve
2 strúčiky cesnaku
soľ, korenie
štipka cukru
70 g parmezánu
2 paradajky
1 cibuľa
50 g plátkov pálivej paprikovej salámy
50 g plátkov choriza
100 g klobásy
olivový olej
20 g rukoly
1. Paradajky vložíme do kastrólika, pridáme prelisovaný cesnak, osolíme, osladíme a na miernom plameni zvaríme na polovicu. Cibuľu olúpeme a aj s paradajkami nakrájame na kolieska.
2. Parmezán naškriabeme škrabkou na plátky.
3. Cesto rozdelíme na 4 diely, ktoré postupne rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche a z každého dielu vytvoríme kruh. Potom každý potrieme paradajkovou zmesou a začneme vrstviť, postupne pridáme oba druhy salámy, klobásu nakrájanú na kolieska, paradajky, parmezán a kolieska cibule.
4. Pizzu vložíme do rúry vyhriatej na 210 °C asi na 10 minút, po upečení ju pokvapkáme olivovým olejom a posypeme rukolou.