Jahodové lasagne
250 g lasagní
soľ
250 g mascarpone (alebo tučného tvarohu)
3 lyžice práškového cukru
1 lyžica rumu
800 g jahôd
6 bielkov
maslo na vymastenie formy
1 Lasagne uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej, mierne osolenej vode. Potom ich scedíme a schladíme studenou vodou.
2 Mascarpone alebo tvaroh vymiešame s 2 lyžicami cukru a rumom na hladký krém. Jahody očistíme, umyjeme a necháme v sitku odkvapkať. Väčšie jahody prekrojíme.
3 Zapekaciu formu ľahko potrieme maslom a na dno rozložíme tretinu odkvapkaných plátkov lasagní tak, aby tvorili súvislú plochu. Potrieme ich polovicou krému, naň naukladáme polovicu jahôd a zakryjeme ďalšou tretinou lasagní. Tento postup ešte raz zopakujeme.
4 Z bielkov a lyžice cukru ušľaháme tuhý sneh, ktorým naplníme cukrárske vrecko s hviezdicovou trubičkou. Bielkový sneh nastriekame v prúžkoch navrch lasagní. Lasagne zapekáme vo vyhriatej rúre pri 185 °C asi 15 minút, až bezé mierne zozlatne.
Príprava: 40 minút
1 porcia obsahuje 2 887 kJ/690 kcal
Počet porcií/kusov 4