shutterstock.com
StoryEditor

Zrolujte si svoj dezert. Máme pre vás recept na šťavnatú jahodovú roládu

21.04.2020, 14:00
Recepty a tipy
Dokážete si predstaviť lepší zákusok k poobednej káve, ako je roláda? Sú obľúbené, rýchlo hotové a chutia fakt dobre.

Piškótová roláda s tvarohom a jahodami
Potrebujeme:

Cesto:
150 g práškového cukru
150 g hladkej múky
5 vajíčok
1 ČL prášku do pečiva
Plnka:
300 g jemného tvarohu
1 balíček vanilkového cukru
2 PL práškového cukru
citrónovú kôru
300 g jahôd

Postup:
Rúru predhrejte na 180 °C. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme približne 7 – 10 minút. Hotový plát cesta zrolujeme ešte za horúca aj s papierom na pečenie do rolády a necháme vychladnúť. Medzitým vmiešame do tvarohu vanilkový cukor, práškový cukor a citrónovú kôru. Vychladnutú roládu rozvinieme, oddelíme od papiera na pečenie, povrch natrieme tvarohovou plnkou, stred vyplníme jahodami a znova zrolujeme.
Náš tip: Pred servírovaním roládu poprášte práškovým cukrom.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 09:02