Svieža jarná omeleta so šalátom
/1 porcia/
Suroviny:
2 vajcia
3 – 4 stonky špargle
1 jarná cibuľka
1 PL bieleho jogurtu
1 PL masla
soľ (nerafinovaná)
čerstvo mleté čierne korenie
2 PL fety
50 g rukoly
5 reďkoviek
1 PL panenského olivového oleja
1 PL umeocta alebo balzamika
Postup:
Ošúpanú špargľu varíme v slanej vode približne 7 minút, potom zlejeme. Na omeletu si rozhabarkujeme vajíčka s bielym jogurtom, osolíme a ochutíme čerstvo zomletým čiernym korením. Primiešame pokrájanú jarnú cibuľku, uvarenú špargľu a nastrúhanú fetu. Omeletu upečieme na masle. Na šalát zmiešame v mise umytú rukolu a nakrájané reďkovky. Pošpliechame olejom, balzamikom a dochutíme soľou, prípadne korením. Ihneď podávame, aby nám šalát nezvädol.