Babičkina bábovka
Suroviny
6 vajec, 180 g masla, 250 ml plnotučného mlieka izbovej teploty (alebo téglik šľahačkovej smotany), 300 g jemného kryštálového cukru , 450 g hrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 1 balíček vanilkového cukru
Postup
1. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou.
2. Oddelíme si žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do biela, pridáme maslo izbovej teploty a prilejeme šľahačku alebo mlieko, vanilkový cukor.
3. Bielky vyšľaháme do tuha, môžeme pridať štipku soli. Múku preosejte (3-krát), aby sa nakyprila, zmiešajte s práškom do pečiva.
4. Postupne všetky tri zmesi premiešame, aby sme dostali kompaktné nadýchané cesto. Ak chceme mať bábovku dvojfarebnú, do jednej polovice cesta teraz pridáme 2 PL práškového kakaa.
5. Cesto vlejeme do pripravenej formy a pečieme asi 50 minút. O tom, či je bábovka prepečená, sa presvedčíme pomocou špajle. Dozdobíme prepeličími vajíčkami (alebo inými podľa vkusu a chuti).
shutterstock.com
StoryEditor
Upečte si bábovku, ktorá chutí ako tá od babičky. Skúste náš jednoduchý recept
22.05.2020, 13:10
Recepty a tipyAj vy máte zoznam jedál, ktoré nedokáže tak dobre navariť alebo upiecť nikto, okrem vašej babičky? V tom našom nájdete na prvom mieste práve túto sladkú bábovku, ktorá nám pripomína chvíle, keď sme boli ešte len deti.