shutterstock.com
StoryEditor

Pripravte si nadýchané jarné nátierky, ktoré sa perfektne hodia k čerstvému chlebíku

24.04.2020, 16:00
Recepty a tipy
Tak, ktorá to bude dnes? Tvarohová, avokádová alebo mrkvová? Nech už sa rozhodnete pre ktorúkoľvek, všetky chutia fantasticky!

Tvarohová nátierka s medvedím cesnakom
200 g tvarohu
100 g syra feta
1/2 čerstvej čili papričky
50 g medvedieho cesnaku
2 lyžičky citrónovej šťavy
2 lyžičky olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie

1 Tvaroh a syr feta nadrobíme do misky, vidličkou dobre roztlačíme a premiešame. Z čili papričky odstránime semiačka, nakrájame na prúžky, medvedí cesnak nasekáme nadrobno.
2 Do misky k roztlačenej hmote pridáme čili papričku, medvedí cesnak, citrónovú šťavu, olivový olej, trochu osolíme (syr feta je sám osebe slaný) a okoreníme.
3 Nátierku uložíme na chladné miesto na 30 minút odpočinúť, potom natrieme na čerstvé tmavé pečivo a podávame.

Príprava: 15 minút
1 porcia obsahuje 536 kJ/128 kcal
Počet porcií/kusov 4

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ?Rezepte mit|ohne Thermomix®️ (@kitchenversity),

Mrkvová nátierka
40 g plátkov mandlí
200 g mäkkého tvarohu
1 lyžica majonézy
3 lyžice pomarančovej šťavy
1 malá cibuľa
4 mrkvy
soľ
čerstvo mleté farebné korenie
hrsť posekaných mandlí
kumkvat na ozdobu

1 Plátky mandlí opečieme nasucho v panvici dozlatista. Tvaroh a majonézu rozmiešame v mise s pomarančovou šťavou.
2 Cibuľu olúpeme a nadrobno nasekáme. Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno.
3 Mrkvu a cibuľu pridáme do misy k tvarohu s majonézou a pomarančovou šťavou, premiešame, dochutíme soľou a korením.
4 Nátierku podávame s pečivom podľa chuti, posypeme plátkami mandlí a môžeme dozdobiť napríklad nakrájanými kumkvatmi.

Príprava: 15 minút
1 porcia obsahuje 625 kJ/149 kcal
Počet porcií/kusov 4

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Fabilicious (@fabiliciousblog),

Nátierka z cícera a avokáda
2 zrelé avokáda
200 g cíceru v náleve
3 lyžice čerstvej limetkovej šťavy
2 lyžice olivového oleja
1 červená cibuľa
1 čerstvá feferónka
soľ
4 plátky kváskového chleba
1 hrsť cesnakových klíčkov

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa küchenquelle (@kuechenquelle),

1. Avokáda rozkrojíme, zbavíme kôstky a dužinu lyžicou vydlabeme do misy.
2 Pridáme scedený cícer a vidličkou všetko roztlačíme. Pridáme čerstvú limetkovú šťavu a zamiešame.
3 Potom pridáme olivový olej, najemno nakrájanú cibuľu, na malé kúsky nakrájanú feferónku zbavenú semienok, osolíme, zamiešame a dáme do chladničky vychladiť.
4 Nátierku nanesieme na plátky čerstvého chleba a dozdobíme cesnakovými klíčkami.

Príprava: 25 minút (bez chladnutia)
1 porcia obsahuje 1 969 kJ/470 kcal
Počet porcií/kusov 4

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 20:07