shutterstock.com
StoryEditor

Máte chuť na rýchlu, zdravú a chutnú večeru? Potom určite vyskúšajte tieto nátierky

29.07.2019, 17:00
Recepty a tipy
Stojíte pred chladničkou a viete, že máte chuť na niečo ľahké, svieže, relatívne zdravé, no fantázia s vami akosi nespolupracuje? Skúste sa inšpirovať našimi receptami na tieto chutné rýchle nátierky.

Syrová s jarnou cibuľkou
Potrebujeme: 100 g syra niva, 100 g syra eidam, 100 g taveného syra, 20 g nátierkového masla, 1 jarnú cibuľku, reďkovku na ozdobenie
Postup: V mise roztlačíme nivu a zmiešame s taveným syrom a nátierkovým maslom. Podľa hustoty pridávame nastrúhaný eidam a postupne zmiešavame. Mixérom vypracujeme dohladka. Na záver pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku a poriadne premiešame. Hodinu necháme odstáť v chladničke. Podávame s celozrnným pečivom a tenkými plátkami reďkovky.

Bryndzová s bazalkou
Potrebujeme: 125 g bryndze, 100 g masla, 3 KL kyslej smotany, 1/2 KL mletej červenej papriky, 1 cibuľu, soľ podľa chuti, čerstvé lístky bazalky na odzdobenie
Postup: Bryndzu s maslom roztlačíme, pridáme mletú papriku a premiešame. Primiešame kyslú smotanu a dosolíme podľa chuti. Na záver pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a poriadne premiešame. Podávame s celozrnným pečivom a čerstvými listami bazalky.

Avokádová s chrumkavou cibuľkou
Potrebujeme: 1 avokádo, 100 g taveného syra, 1 strúčik cesnaku, čierne korenie, soľ, citrónovú šťavu podľa chuti, 1 cibuľu, 1 PL kukuričnej hladkej múky, kokosový olej
Postup: Avokádo očistíme, zbavíme kôstky a nakrájame na malé kocky. Vložíme do misy, pridáme tavený syr a premiešame. Pridáme korenie, soľ a vytlačíme cesnak. Dôkladne premiešame a mixérom vypracujeme dohladka. Na záver pridáme citrónovú šťavu podľa chuti a ešte raz dôkladne premiešame. Cibuľu nakrájame nadrobno, vložíme do mikroténového vrecka a posypeme múkou. Vreckom párkrát zatrepeme a na kokosovom oleji opražíme dochrumkava. Nátierku podávame na celozrnnom chlebe s chrumkavou cibuľkou.

Cviklová s pažítkou
Potrebujeme: 2 ks cvikly, 100 g syrokrému, 2 PL kyslej smotany, 20 g masla, soľ, citrónovú šťavu podľa chuti, pažítku
Postup: Cviklu uvaríme v šupke domäkka, očistíme a nakrájame. Vložíme do misy, pridáme syrokrém, kyslú smotanu a maslo a ľahko premiešame. Mixérom vypracujeme dohladka. Osolíme a pridáme citrónovú šťavu a dôkladne premiešame. Podávame s celozrnným pečivom a pažítkou nasekanou nadrobno.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#ranajky #kulturycoffee #cviklovapomazanka #Cappuccino #9gramscoffee #pomazankamedvedicesnak

Príspevok, ktorý zdieľa Patrik Belianský (@patrikbeliansky),

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. november 2024 14:09