shutterstock.com
StoryEditor

Vyskúšajte si doma pripraviť tieto osviežujúce jarné limonády

23.04.2020, 15:00
Recepty a tipy
Osviežujúce drinky vlastnej výroby majú výhodu, že si ich pripravíte presne podľa svojej chuti. A na záhradnom stole vyzerajú skvostne!

Bazová limonáda
Príprava: 30 minút
Potrebujeme na 5 l nápoj:
30 ks veľkých bazových kvetov
5 l studenej vody
600 g kryštálového cukru alebo medu
5 ks bio citrónov

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Judit (@dzsuda10),


Postup: Citróny dobre umyjeme, vytlačíme z nich šťavu a dáme do zohriatej vody. Nakrájame vytlačené citróny a primiešame. Pridáme cukor alebo med a necháme ho vo vode dôkladne rozpustiť. Do studenej cukrovej vody pridáme premyté bazové kvety stonkou nahor, aby sa čo najlepšie vylúhovali. Pohár prikryjeme papierom alebo gázou. Macerujeme na slnečnom mieste 24 až 48 hodín. Nápoj prelejeme cez sitko a gázu. Ak limonádu ešte prevaríme, vydrží nám v chladničke aj päť dní. Podávame s kockami ľadu a kolieskami citróna.
Náš tip:
Kvety bazy zbierajme, keď nás pútajú prenikavou vôňou a sú v plnom kvete. Vtedy pridajú nápoju vynikajúcu arómu. Ideálny čas na zber je skoro ráno, keď je na kvetoch rosa, vtedy nám peľ nebude vypadávať. Odkvitajúce súkvetia, ktoré sú zožltnuté a opadávajú z nich kvety, nezbierame.

Jahodová limonáda
Príprava: 20 minút
Potrebujeme na 2 l nápoj:
500 g čerstvých jahôd
šťava z 3 citrónov
5 PL medu alebo trstinového cukru
za hrsť lístkov mäty
kocky ľadu
1 l vody

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Valeria Țurcan I Food Lover (@valeriesfood),

Postup: Čerstvé, pekne zrelé jahody umyjeme pod studenou tečúcou vodou, nakrájame a vložíme do misky. Pripravené jahody polejeme medom alebo posypeme cukrom, pokvapkáme citrónovou šťavou. Zamiešame a dáme do chladničky na jednu hodinu odstáť, občas premiešame. Celú misu vyklopíme do dvojlitrovej sklenej karafy, vhodíme niekoľko kociek ľadu a zalejeme dobre vychladenou vodou. Pridáme lístky mäty.

Uhorková limonáda
Príprava: 15 minút
Potrebujeme na 2 l nápoj:
1,7 l studenej vody
bio šalátovú uhorku
3 bio citróny
za hrsť lístkov čerstvej mäty
kocky ľadu

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Barbara | bakingbarbarine.at (@bakingbarbarine),

Postup: Umytú uhorku nakrájame na kolieska aj so šupkou a vložíme do nádoby. Pridáme nakrájané kúsky citrónov, lístky mäty, ľadové kocky a zalejeme vodou. Keď nápoj nalejeme do pohára, pridáme dve-tri kocky ľadu na osvieženie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 08:52