shutterstock.com
StoryEditor

Pripravte si podľa jednoduchého receptu naše pravé slovenské bryndzové halušky!

23.04.2020, 10:00
Recepty a tipy
Toto je jednoducho mňamka, ktorú by sme si kvôli zdravotným benefitom mali dopriať v pravidelných dávkach.

Príprava: 45 minút
Potrebujeme:
250 g pohánkovej múky
180 g zemiakov
200 g bryndze
1 vajce
soľ
slaninu

Postup:
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na strednom strúhadle. Necháme chvíľu postáť a odstránime prebytočnú vodu. Pridáme soľ, vajce a premiešame. Postupne sypeme múku tak, aby nám vzniklo mierne husté cesto na pretláčanie. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu a cez haluškovač pretláčame cesto. Halušky sú hotové vtedy, keď vyplávajú na povrch. Precedíme ich, dáme do väčšej misky a ešte teplé vymiešame s bryndzou. Slaninu opražíme na suchej panvici do chrumkava a spolu s masťou navrstvíme na halušky.

Náš tip: Aby boli halušky vláčnejšie, vymiešajte bryndzu s trochou kyslej kapusty.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 13:15