shutterstock.com
StoryEditor

Vyrobte si domáce lístkové cesto! Potrebujete iba šesť ingrediencií

13.04.2020, 17:00
Recepty a tipy
Keď treba napiecť slané a sladké „jednohubky“ do pol hodinky, môžeme sa spoľahnúť na tohto záchrancu. Aj vy milujete lístkové cesto? Skúste si teda vyrobiť poctivé, domáce.

Recept na domáce lístkové cesto

Potrebujeme: 250 g hladkej múky, 250 g masla, 1 vajce, 1 PL octu, štipku soli, vodu podľa potreby
Postup:
1/3 múky vymiešame s margarínom, vytvarujeme do kocky a necháme stuhnúť na chladnom mieste. Zvyšok múky zmiešame s vajíčkom, so soľou a s octom a pridávame vlažnú vodu, kým nám nevznikne vláčne cesto. Dobre ho vypracujeme, prikryjeme utierkou a necháme 15 minút odležať. Do cesta vložíme tukovú kocku, vyvaľkáme na obdĺžnik a preložíme cez seba v 3 vrstvách. Opakujeme dvakrát v približne 10-minútových intervaloch.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 07:53