Potrebujeme:
300g hladkej múky, 200g polohrubej múky, 2čl soli, 55g ghee masla (alebo masla či oleja)
Kvások - 300ml vlažnej vody, 2čl trstinového cukru, 10-15g droždia
Postup:
Všetko spolu vymiesime na cesto, v prípade, že je príliš lepivé, dosypeme múku. Misku zakryjeme potravinárskou fóliou a utierkou a necháme kysnúť polhodinu na teplom mieste. Po polhodine cestou poprekladáme a otočíme a necháme kysnúť ďalšiu polhodinu. Po vykysnutí cesto položíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na osem rovnakých častí. Z každej z nich spravíme prekladaním bochník, ktorý potrieme vlažnou vodou, prikryjeme a necháme kysnúť ďalších 20 minút. Po 20-tich minútach bochníky opäť poprekladáme, otočíme, natrieme vlažnou vodou a necháme kysnúť ďalších 20 minút. Neskôr z cesta vyvaľkáme rožky, ktoré necháme kysnúť ďalších 20 minút. Potrieme ich vlažným mliekom. Pečieme ich vo vyhriatej rúre na 250 stupňoch približne 10 minút. Potom teplotu znížime na 200 stupňov a pečieme približne ďalších 5 minút.