shutterstock
StoryEditor

Rozmýšľate nad výdatným zdravým obedom? Pripravte si jarné cestoviny so špargľou!

27.03.2020, 09:00
Recepty a tipy
Krehké biele, zelené či fialové stonky sa dajú pripraviť na viacero spôsobov.

Príprava: 20 minút

Suroviny na 2 porcie

200 g zelenej špargle

100 g lososa

140 g cestoviny (penne, tagliatelle)

1 strúčik cesnaku

2 PL olivového oleja

3 PL čerstvého hrášku

1 ČL citrónovej šťavy

100 g smotanového syra

1 PL kôpru

soľ, mleté černe korenie

čili vločky

Postup:

  1. Špargľu očistíme škrabkou v jednej tretine spodnej časti stonky a malú časť konca odkrojíme. Nakrájame na 2 centimetrové kúsky. Cestoviny dáme variť do osolenej vody a cca 3 minúty pred dovarením pridáme špargľu. Hotové cestoviny so špargľou scedíme, trochu vody cca 150 ml si odložíme bokom.
  2. Cesnak ošúpeme nakrájame na plátky a spolu s čili zľahka opražíme na oleji. Pridáme losos, najskôr kožou dole a z každej strany opečieme cca 3 minúty. Počas pečenie môžeme podliať trochou bieleho vína alebo vody. Hotového lososa vyberieme. Do výpeku dáme žervé, citrónovú šťavu, vodu z cestovín a krátko na miernom plameni miešame, kým sa syr neroztopí.
  3. Lososa vidličkou „natrháme“ na kúsky a spolu s cestovinami a hráškom pridáme na panvicu k syru. Jemne premiešame. Podávane posypané kôprom a dochutíme korením a soľou.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 22:45