Potrebujeme:
500g kuracích pŕs, 1 vajce, 150g kyslého mlieka - acidko alebo cmar, 200g polohrubej múky, mletá sladká paprika, mleté čierne korenie, soľ, cesnak, sušené bylinky, olej
Postup:
Kúsky mäsa nasolíme. V miske vymiešame acidko s vajcom, pridáme cesnak a sušené bylinky podľa našej chuti. Mäso naložíme do tejto marinády, najlepšie cez noc. V druhej miske s viečkom vymiešame sypkú zmes z múky, soli, papriky a korenia. Do tejto zmesi nahádžeme po troškách kúsky marinovaného mäsa, misku zatvoríme a poriadne s ňou zatrepeme, aby sa mäso obalilo. Takto obalené nugetky vkladáme do väčšieho množstva horúceho oleja v hlbokej panvici a vypražíme. Než mäso vypražíme, rozpálime rúru na 200 stupňov. Nugetky z oleja vyberieme rovno na plech a vložíme do rúry opiecť do chrumkava. Všetok prebytočný olej sa vypečie. Plech vyberieme z rúry a nugetky preložíme na kuchynské papierové utierky, aby sa odstránil zbytok oleja.