shutterstock.com
StoryEditor

Nazbierali ste si aj vy veľa medvedieho cesnaku? Máme pre vás recept na super polievku

18.03.2020, 13:00
Recepty a tipy
Milujete medvedí cesnak? Pripravte si z neho chutnú polievku.

Jarná polievka (4-6 porcií)

Príprava: 30 minút

Potrebujeme:

1 šalotku, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej , 500 g špenátu, 100 g medvedieho cesnaku, 1,5 litra zeleninového vývaru, 1 uvarený zemiak, 4 vetvičky tymiánu, soľ a čierne korenie

Extra tip: K servírovaniu môžeme pridať smotanu na šľahanie a čerstvý tymián

POSTUP:

V hrnci rozpálime olivový olej. Šalotku a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Pridajte do hrnca a orestujte.

Špenát a medvedí cesnak umyte a vložte do hrnca na 5 minút. Zalejte zeleninovým vývarom, pridajte varený zemiak, tymián a priveďte k varu. Po 5 minútach varenia stiahnite z plameňa a rozmixujte tyčovým mixérom.

Polievku dochuťte soľou a korením.

Dobrú chuť!

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 22:45