Potrebujeme:
1 šálku pohánky
400 g kuracích pŕs
20 dag šampiňónov
1 červenú papriku
1 hrsť rukoly
1 cibuľu
2 ks cesnaku
1 KL oregana
soľ
čierne korenie
40 g masla
olivový olej
Postup:
Pohánku najskôr uvaríme. Medzitým na panvici zohrejeme lyžičku olivového oleja a 20 g masla. Orestujeme na nej cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájané šampiňóny a osmažíme. Celú masu osolíme, okoreníme a pridáme oregano. Nakoniec pridáme rukolu a odstavíme. Do pohánky pridáme zvyšných 20 g masla, počkáme, kým sa rozpustí a pridáme zeleninovú zmes. Kura dochutíme podľa chuti, ugrilujeme na panvici a pridáme do pripravenej pohánkovej zmesi. Môžeme podávať.
Tip: Rizoto si môžeme ešte posypať nastrúhaným parmezánom.