Čas prípravy: 30 minút
Potrebujeme na 4 porcie:
500 g kuracích pŕs
200 g bieleho jogurtu
200 g mandlí
2 PL sezamových semienok
2 PL strúhaného parmezánu
1 PL medu
rastlinný olej
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
Kuracie mäso nakrájame na väčšie kúsky. Jemne naklepeme. Mandle sparíme vriacou vodou, olúpeme a nasekáme alebo rozmixujeme na väčšie kúsky. Jogurt zmiešame s medom, so soľou, s korením a so strúhaným parmezánom. Kuracie kúsky namočíme v jogurtovej marináde a necháme aspoň 30 minút odležať. Mäso vyberieme a obalíme v zmesi mandlí a sezamu. Rukou dôkladne popritláčame, aby sa mandle lepšie prichytili. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C dochrumkava. V polovici pečenia môžeme otočiť. Podávame so studenou paradajkovou omáčkou alebo smotanovo-bylinkovým dipom.