Potrebujeme:
500 g hladkej múky
20 g práškového cukru
200 g masla
2 PL medu
2 KL sódy bikarbóny
2 vajíčka
3 PL mlieka (ak je veľmi suché cesto, pokojne aj 4)
Na grilážovú vrstvu:
120 g masla
80 g práškového cukru
3 PL medu
350 g nahrubo nasekaných vlašských orechov
Na krém:
100 g práškového cukru
2 PL hladkej múky
2 PL Zlatého klasu
1,5 šálky mlieka
šťavu z polovice citróna
200 g masla
Postup:
Cesto: Rúru vyhrejeme na 175 °C. Všetky ingrediencie zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke oddýchnuť približne 30 minút.
Krém: Všetky ingrediencie okrem masla zmiešame tak, aby sa v kréme netvorili hrudky, a uvaríme puding, ktorý dáme vychladnúť. Do vychladnutého
Druhý plát: Kým nám chladne krém, rozvaľkáme na papieri na pečenie druhú polovicu cesta. Prichystáme si grilážovú vrstvu. Maslo roztopíme, pridáme