shutterstock.com
StoryEditor

Pripravte si tieto lahodné nátierky, ktoré máte hotové do 20 minút

20.06.2019, 16:20
Recepty a tipy
Máte čo robiť, aby ste vymysleli, čo pripravíte na obed sebe aj celej svojej rodine a večer by ste si dali už iba niečo jednoduché a hlavné rýchle? Inšpirujte sa týmito fantastickými nátierkami. Ani sa nenazdáte a na stole ostanú iba prázdne taniere.

1. Nátierka z čerstvého syra s bazalkou
20 minút

Potrebujeme na 1 nátierku:
1 bielu cabattu, 300 g vychladeného čerstvého syra cottage, 2 PL olivového oleja, 1/2 zväzku bazalky, 1 menšiu červenú cibuľu, 1/2 ČL vínneho octu, soľ, mleté korenie, 1 červenú kapiu

Postup:
Ciabattu nakrájame na 12 až 16 krajcov. Tie opečieme v toustovači alebo nasucho v rúre. Medzitým si pripravíme nátierku. Zmiešame syr s olejom, octom, nasekanou bazalkou a cibuľou nakrájanou nadrobno. Na záver ju podľa svojej chuti osolíme a okoreníme. Nátierkou natierame plátky pečiva a navrch každého položíme pár krúžkov papriky.

2. Jogurtová nátierka s olivami
10 minút

Potrebujeme na 1 nátierku:
pohár čiernych, najlepšie pečených olív, 400 ml bieleho jogurtu, 1 téglik tučného tvarohu, zväzok jarnej cibuľky, soľ

Postup:
Z olív odstránime kôstky a rozdelíme ich na dve polovice. Jednu časť rozmixujeme s jogurtom a tvarohom, druhú polovicu nakrájame. Cibuľku umyjeme, odstránime skoro celú zelenú časť, nakrájame nadrobno a premiešame s ochuteným jogurtom. Osolíme, premiešame a posypeme nakrájanými olivami.

spread with olives shutterstock.com

3. Olomoucká nátierka
10 minút

Potrebujeme na 1 nátierku:
2 balenia olomouckých syrčekov, 200 g masla, 2 PL francúzskej horčice, 1 väčšiu cibuľu, pár vetvičiek čerstvej petržlenovej vňate, soľ, korenie, mletú rascu, čerstvý chlieb

Postup:
Syrčeky nahrubo nastrúhame, pridáme k nim zmäknuté maslo, horčicu, nadrobno pokrájanú cibuľku, petržlenovú vňať a ochutíme soľou, čerstvým mletým korením a mletou rascou. Všetko premiešame vidličkou, natrieme na čerstvý chlieb a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

spinach spread shutterstock.com

4. Špenátová nátierka
15 minút

Potrebujeme na 1 nátierku:
200 g čerstvých listov mladého špenátu, 100 g topeného syra, 200 g lučiny, 1 strúčik cesnaku, soľ, čerstvo podrvené korenie, pečivo, vajce natvrdo, šunku alebo údeného lososa na ozdobenie

Postup:
Čerstvé lístky špenátu dobre vyperieme, dáme do hlbšej misy, zalejeme horúcou vodou a necháme dve minúty stáť. Vodu zlejeme, špenát necháme dobre odkvapkať v cedidle (alebo prebytočnú vodu vytlačíme) a zľahka rozmixujeme. Topený syr zmiešame s lučinou a prelisovaným cesnakom, vmiešame špenát a podľa chuti osolíme a okoreníme. Natrieme na kúsky pečiva a ozdobíme šunkou nakrájanou na pásiky, údeným lososom alebo nasekanými vajíčkami.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 05:19