shutterstock.com
StoryEditor

Torta z palaciniek, ktorú si zamilujete. Menej než 200 kalórii, no napriek tomu lahodná!

26.01.2020, 06:30
Recepty a tipy
Neviete odolať sladkému no trápi vás váha? Žiaden problém! Vyskúšajte spolu s nami nízkokalorický recept, ktorý uspokojí vašu chuť na sladké.

Príprava: 40 minút
Potrebujeme na 8 porcií:
ovsených vločiek, 300 – 400 ml mlieka na zaliatie vločiek, 2 vajíčka, 3 banány, kakao, kokosový olej

Postup:
Ovsené vločky večer v miske zalejeme mliekom (ideálne rastlinným) a necháme cez noc napučať. Ráno do vločiek pridáme 2 vajíčka a hmotu rozmixujeme ponorným mixérom, aby nám vzniklo hladké cesto. V prípade potreby môžete cesto ešte zahustiť vločkami alebo zriediť mliekom. Na troche kokosového oleja postupne pečieme palacinky. V druhej miske vidličkou popučíme banány a podľa chuti pridáme kakao. Kto chce, môže pridať aj čokoládový proteín. Touto hmotou potierame jednotlivé palacinky a vrstvíme na seba. Hotovú tortu nakrájame na trojuholníky a podávame.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa LEGION OF VEGAN (@legionofvegan),

Kalorické hodnoty na 1 ks:
Kalórie: 194 kcal
Sacharidy: 29 g
Bielkoviny: 6 g
Tuky: 5 g

Môj tip: Tortu môžete ochutiť napríklad aj orieškovým maslom, nasekanými orieškami alebo domácim džemom. Podávame s porciou čerstvého ovocia.

O recepte: Tento recept je krásne variabilný. Môžete mať z neho tortu na nedeľné posedenie s rodinou alebo i raňajky vo forme palaciniek. Aj náplň si môžete zvoliť podľa vlastnej chuti, resp. zásob. Tortu si môžete naplniť napríklad orieškovým maslom či kvalitným domácim džemom. Nezabudnite si k torte pridať aj porciu čerstvého ovocia (ideálne bobuľovitého, ktoré obsahuje množstvo antioxidantov) a pár nasekaných orieškov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 09:09