400g uvareného cíceru), 4 PL sezamovej pasty Tahini, 2 PL panenského olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, šťava z jedného citróna, 1/2 ČL morskej soli, štipka bieleho korenia, mletá červená paprika (na posypanie), voda (podľa potreby) Cícer v mixéri rozmixujeme na jemno. Pridáme všetky zvyšné ingrediencie a opäť mixujeme čo najviac dohladka. Ak sa vám zdá masa príliš hustá, môžete pridať lyžicu či dve lyžice studenej vody. Výsledný humus má byť hladký, bez hrudiek. Na záver môžeme humus poliať trochou olivového oleja a posypať mletou červenou paprikou a ľanovými semiačkami. Podávame ho s umytou a na kúsky nakrájanou zeleninou.shutterstock.com
StoryEditor

10 vynikajúcich a zdravých receptov, ktorými ohúrite vašu návštevu

24.01.2020, 14:00
Recepty a tipy
Vaši priatelia sú už skoro za dverami a vy ich chcete chutne pohostiť? Premýšľate ako na to, čo urobiť, čo nakúpiť? Nakuknite sem a nechajte sa inšpirovať!

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 16:40