Príprava: 25 minút
Potrebujeme na 4 porcie:
600 g bielej hlávkovej kapusty
200 g mrkvy
1 ks cibule
150 g majonézy
1 PL citrónovej šťavy
mleté čierne korenie
cukor
soľ
Postup:
Kapustu a mrkvu nastrúhame na jemné rezance. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu, soľ a korenie. Majonézu, citrónovú šťavu, trochu cukru a rozmiešame. Dressing pridáme ku kapuste, premiešame a necháme v chladničke aspoň hodinu (ideálne aj viac) odležať.
Ako vznikol:
História americkej šalátovej klasiky siaha do 18. storočia a je spojená s prisťahovalectvom a jazykovou bariérou. Hlad a chudoba prinútili Európanov hľadať lepší život za oceánom. Bolo medzi nimi aj veľa Holanďanov, ktorí si do Ameriky priniesli ako spomienku na domovinu aj recept na kapustový šalát Koolsla. „Kool“ v holandčine znamená kapusta a „sla“ je holandský výraz pre šalát. Netrvalo dlho a Koolsla dostal „poangličtený“ názov Coleslaw.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Čím sa dá vylepšiť
– červenou kapustou
– zelerom
– plesňovým syrom
– paprikou/kápiou
– kuracím mäsom
– šunkou
– jablkami
– hrozienkami
– ananásom
– jogurtom