shutterstock.com
StoryEditor

Chcete prekvapiť netradičným šalátom? Skúste vynikajúci coleslaw!

20.01.2020, 14:50
Recepty a tipy
Zima a šaláty? Možno sa vám zdá táto kombinácia zvláštna, ale dokážu naozaj poriadne nasýtiť, ak použijete sezónne suroviny a výdatnejšie dressingy. Vyskúšajte overenú klasiku a pripravte si šalát, ktorý pretrval stáročia.

Príprava: 25 minút

Potrebujeme na 4 porcie:
600 g bielej hlávkovej kapusty
200 g mrkvy
1 ks cibule
150 g majonézy
1 PL citrónovej šťavy
mleté čierne korenie
cukor
soľ

Postup:
Kapustu a mrkvu nastrúhame na jemné rezance. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu, soľ a korenie. Majonézu, citrónovú šťavu, trochu cukru a rozmiešame. Dressing pridáme ku kapuste, premiešame a necháme v chladničke aspoň hodinu (ideálne aj viac) odležať.

Ako vznikol:
História americkej šalátovej klasiky siaha do 18. storočia a je spojená s prisťahovalectvom a jazykovou bariérou. Hlad a chudoba prinútili Európanov hľadať lepší život za oceánom. Bolo medzi nimi aj veľa Holanďanov, ktorí si do Ameriky priniesli ako spomienku na domovinu aj recept na kapustový šalát Koolsla. „Kool“ v holandčine znamená kapusta a „sla“ je holandský výraz pre šalát. Netrvalo dlho a Koolsla dostal „poangličtený“ názov Coleslaw.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Gurme Akademi (@gurmeakademi),

Čím sa dá vylepšiť
– červenou kapustou
– zelerom
– plesňovým syrom
– paprikou/kápiou
– kuracím mäsom
– šunkou
– jablkami
– hrozienkami
– ananásom
– jogurtom

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 16:36