Potrebujete:
250 g tvarohu,
3 vajcia,
280 g hladkej múky,
3 PL rumu,
3 PL mlieka,
1 kypriaci prášok,
100 g práškového cukru,
štipku soli,
1 vanilkový cukor (na obalenie po upečení),
olej na vyprážanie.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Postup:
V miske si zmiešajte tvaroh, vajcia, rum, mlieko, múku, kypriaci prášok, cukor a štipku soli. Vypracujte vláčne cesto. V širšom hrnci si nechajte zohriať olej. Pomocou dvoch veľkých lyžíc si z cesta vytvarujte guľky a vložte ich do horúceho oleja. Vyprážajte ich z oboch strán, aby boli pekne zlatisté. Trvá to približne 1 – 2 minútky. Hotové šišky nechajte odkvapkať na kuchynskej utierke a ešte za tepla ich obaľte vo vanilkovom cukre. Podávajte s ovocím či pudingom.