Príprava
Na výrobu domácej Nutelly podľa cookingchanneltv.com potrebujete:
- 150g lúpaných lieskových orechov
- 30-60ml oleja (rastlinný/mandľový)
- 225g práškového cukru
- 30g kakaa
- pol lyžičky vanilkového extraktu
Postup
Recept je jednoduchý a ľahký, no výsledok ohromný. Do mixéra dajte olúpané lieskové orechy. Najlepšia je však múčka z nich. Rozmixujte tak, aby sa rozomleli na kašu. Sú už úplne jemné? V tom prípade postupne a v malých dávkach začnite pridávať olej. Potom pridajte práškový cukor, kakao a vanilkový extrakt. Poriadne všetko rozmixujete na najvyššej rýchlosti po dobu 2 až 3 minút. Nutella je hotová. Pre hustejšiu konzistenciu môžete dať menej oleja. Tá chuť a vôňa vás dostane. Vynikajúca je na čerstvom, ešte teplom pečive.
TIP redakcie: Najideálnejšie je, ak máte doma výkonný mixér, ktorý by nátierku rozmixoval na jemný krém. Receptov, ako si vyrobiť domácu Nutellu, je veľmi veľa. Niektoré radia pridať kondenzované mlieko, mliečnu čokoládu, či dokonca soľ.