shutterstock.com
StoryEditor

Tie sú ale fantastické! Skúste recept na lahodné silvestrovské pagáčiky

30.12.2019, 14:00
Recepty a tipy
Silvester bez pagáčikov, akoby ani nebol Silvestrom. Tieto pagáčiky sú perfektné v tom, že cesto nekysne, takže ich máte upečené raz-dva.

Príprava: 45 minút

Potrebujeme:
500 g polohrubej múky
100 g hladkej múky
1 balenie kypriaceho prášku do pečiva
250 g masla
2 kyslé smotany (400 g)
1,5 KL soli
1 vajce
sezamové semiačka
strúhaný syr

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa VEJA Pavlikova (@vejapavlikova),

Postup:
Múku s kypriacim práškom preosejeme do väčšej misy, aby sa nám dobre miesilo cesto. Pridáme zmäknuté maslo, soľ a kyslú smotanu. Rukami vytvarujeme vláčne cesto, ktoré sa odlepuje od krajov misy, v prípade potreby prisypeme ešte trocha polohrubej múky. Rúru vyhrejeme na 190 °C a pripravíme si plech s papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 – 1,5 cm, záleží na tom, aké chceme pagáčiky vysoké, a pomocou pohára vykrajujeme a ukladáme s miernym rozostupom. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a na striedačku posypeme sezamom a strúhaným syrom. Pečieme 15 – 20 minút, záleží na rúre. Stačí, ak sú pagáčiky na povrchu zlatisté.


Náš tip: Skúste jednu smotanu zameniť s bryndzou a vznikne úplne iná chuť :-).

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 08:09