Suroviny: (cca 9 ks)
150 g hladkej špaldovej múky
360 ml mlieka
4 vajcia
1 PL kokosového cukru
štipka soli
štipka škorice
1 jablko
kokosový olej na vyprážanie
rozpustená čokoláda
plnka podľa chuti
Postup:
Z múky, mlieka, vajec si pripravíme homogénne palacinkové cesto. Podľa potreby doplníme múku alebo mlieko. Dochutíme štipkou soli, škorice a pridáme nastrúhané jablko. Nepriľnavú panvicu zohrejeme, potrieme kokosovým olejom a palacinky upečieme. Plníme obľúbenou plnkou. Na tanieri slávnostne servírujeme. Palacinky poskladáme dozdobíme džemom a rozpustenou čokoládou.
Katkin tip: Skúste aj moju obľúbenú jednoduchú plnku, stačí vám grécky jogurt, med, plátky mandlí a drobné ovocie (maliny, čučoriedky).