Na 12 porcií potrebujeme:
400 ml kávy
200 g bielej čokolády
250 g smotany na šľahanie (min. 33 %)
250 g mascarpone
2 balenia cukrárskych piškót
kakao na posypanie
200 g malín na ozdobenie
1. Najprv uvaríme silnú kávu a necháme vychladnúť. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme polovicu smotany, premiešame dohladka a necháme mierne vychladnúť.
2. Mascarpone vyšľaháme so zvyškom smotany a potom jemne a rýchlo vmiešame zmes s bielou čokoládou.
3. Piškóty namočíme v studenej káve a vyložíme nimi dno formy s veľkosťou 20 x 15 cm. Nalejeme na ne polovicu krému, potom vyskladáme ďalšiu vrstvu namočených piškót a pokryjeme zvyškom krému.
4. Múčnik necháme stuhnúť 2 hodiny v mrazničke alebo 5 hodín v chladničke. Potom vychladené tiramisu vyberieme a nakrájame na rezy. Pred podávaním ich posypeme kakaom a ozdobíme čerstvými malinami.