shutterstock.com
StoryEditor

Recept na tie najlepšie domáce vianočné oblátky, aké ste kedy jedli. Skúsite?

13.12.2019, 16:00
Recepty a tipy
My vieme. Že sa ich ani vy neviete dojesť a že jednoducho patria k Vianociam ako sneh k snehuliakovi. Pretože bez nich to nejde. Skúste si spraviť svoje domáce. Ale pozor, môžu sa stať drogou a vy už mesiac pred sviatkami budete stáť pri stroji na oblátky a vypekať ich pre rodinu a známych.

Potrebujeme:
1 kg hladkej múky špeciál
2 ks vanilkového cukru (dávam bourbon)
50 ml oleja
60 g kryštálového cukru
1,5 litra vody
0,5 litra plnotučného mlieka
1 vajce
1 ČL škorice

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Debnička od babičky (@debnickaodbabicky),


Postup:
Všetko zmiešame dohladka mixérom, chvíľu to však trvá, buďte trpezlivé. Cesto musí stáť v chlade 24 hodín, vtedy je akurát. Stroj musí byť poriadne rovnomerne rozohriaty (ten môj má na to svetielko). Potiera sa troškou včelieho vosku a prvé dve – tri oblátky sa vyhadzujú. Do formy sa leje zhruba 1 polievková lyžica na stred, pritlačením stroj cesto rozleje sám. Pečie sa pár sekúnd, kým sa nevyparí voda. Na internete nájdete zopár videoukážok.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 20:54