Potrebujeme:
1 kg hladkej múky špeciál
2 ks vanilkového cukru (dávam bourbon)
50 ml oleja
60 g kryštálového cukru
1,5 litra vody
0,5 litra plnotučného mlieka
1 vajce
1 ČL škorice
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Postup:
Všetko zmiešame dohladka mixérom, chvíľu to však trvá, buďte trpezlivé. Cesto musí stáť v chlade 24 hodín, vtedy je akurát. Stroj musí byť poriadne rovnomerne rozohriaty (ten môj má na to svetielko). Potiera sa troškou včelieho vosku a prvé dve – tri oblátky sa vyhadzujú. Do formy sa leje zhruba 1 polievková lyžica na stred, pritlačením stroj cesto rozleje sám. Pečie sa pár sekúnd, kým sa nevyparí voda. Na internete nájdete zopár videoukážok.